Peluang terbuka menjadi usahawan tuala wanita

" Kita semua dilahirkan dengan keadaan yang sama, maka dengan itulah sebenarnya peluang untuk berjaya atau tidak adalah sama, tidak kira miskin atau kaya, berpelajaran atau tidak, apa yang penting adakah kita sanggup berubah untuk mencapai apa yang kita idamkan dengan bersungguh sungguh......"
Oleh itu, peluang untuk berjaya di tangan kita semua. Hubungi Nana 019 3401539 , Yaya 019 2625354 atau Liza 013 6073933 untuk langkah seterusnya. Atau hubungi Fikri 012 9711797 untuk terus memulakan pernigaan anda.

Apa Itu MLMPemasaran Berbilang Tingkat (MLM )

MLM atau Pemasaran Berbilang Tingkat juga dikenali sebagai Pemasaran Berangkai (Network Marketing) adalah satu komponen yang penting di dalam Industri Jualan Langsung. Ianya telah berpuluh tahun terbukti sebagai satu kaedah yang terbaik dan paling berkesan kepada syarikat Jualan langsung di dalam menyampaikan produk atau perkhidmatan terus kepada pengguna, di mana ianya memberi ganjaran kepada pengedar atau jurujual bebas.


Tujuan mukasurat ini adalah untuk menjelaskan Apa Itu MLM dan kelebihan menjalankan perniagaan dengan menggunakan sistem ini.

Pada tahun 2007 dianggarkan jualan runcit Jualan Langsung daripada ahli yang berdaftar di seluruh dunia melebihi USD 105 Billion yang melalui pelbagai aktiviti lebih daripada 61 juta pengedar bebas Jualan Langsung. Jualan Langsung (MLM) bermaksud sebagai pemasaran produk dan perkhidmatan terus kepada pelanggan dengan cara bersemuka, biasanya di rumah mereka atau di rumah orang lain, di tempat kerja atau tempat lain dan biasanya jauh dari tempat tetap perniagaan barang runcit (kedai, pasaraya. dll), lazimnya melalui penerangan ataupun demonstrasi oleh pengedar bebas Jualan Langsung.
Tun Mahathir menjemput mereka yang menganggur dan tenaga yang tidak digunakan sepenuhnya di tempat kerja melibatkan diri di dalam industri MLM untuk maju demi mencapai Wawasan 2020.

MLM bukanlah satu pemasaran, ianya adalah pelbagai kaedah  mengaturcara dan memberi ganjaran kepada pengedar bebas di dalam Jualan Langsung untuk menghargai mereka di atas penglibatan mereka di dalam pengurusan, seminar, motivasi dan mengambil orang ramai (ahli baru) yang akan memasarkan produk atau perkhidmatan syarikat Jualan Langsung tersebut. Oleh yang demikian, ianya lebih sesuai di gambarkan sebagai pelan ganjaran Jualan Langsung di mana pengedar bebas ini boleh menerima ganjaran dalam dua cara yang utama.
  • Pertama, pengedar bebas akan menerima ganjaran daripada jualan produk atau perkhidmatan individu kepada pelanggan
  • Kedua, mereka akan menerima ganjaran daripada jualan pengedar bebas yang diambil oleh mereka atau mereka yang ditaja kedalam pelan dan pengedar bebas ini juga mungkin akan menerima ganjaran dari jualan kumpulan atau jumlah rangkaian yang ditaja ke dalam pelan oleh mereka yang menjadi ahli dibawah pengedar pengedar bebas ini. Atas dasar inilah, Jualan Langsung membuka ruang dan peluang kepada pemimpin atau pengedar Jualan Langsung membina empayar Jualan Langsung  mereka sendiri di dalam memasarkan produk dan perkhidmatan kepada pelanggan serta memberikan latihan, pembangunan, pengurusan organisasi atau rangkaian dengan matlamat pengedar bebas di dalam rangkaiannya akan melakukan perkara yang sama atau lebih dikenali sebagai duplikasi.
En. Azman Bidin , seorang Akauntan Bertauliah yang berjaya menjadi jutawan dengan mengambil peluang di dalam industri MLM telah membuktikan bahawa  dengan modal yang rendah, usaha serta sedia untuk berubah mampu menjadikannya seorang yang disegani oleh ahli perniagaan di dalam industri yang lain.


Jualan Langsung melalui ganjaran berbilang tingkat membawa faedah yang penting kepada pasaran. Ianya memberi peluang tak terkira jumlahnya kepada individu yang tiada peluang di prasarana pekerjaan atau mereka yang tidak digunakan sepenuhnya oleh pasaran pekerjaan. Ini adalah kaedah yang mudah dan tidak mahal bagi individu untuk belajar asas perniagaan dan pengurusan. Ianya memberi latihan secara praktikal kepada setiap individu jadual yang fleksibel dan makna sebenar pendapatan tambahan individu terbabit. Tambahan pula, ianya menjadikan syarikat  perniagaan itu unik atau produk innovatif atau perkhidmatan itu kepada pasaran tanpa melibatkan perbelanjaan yang terlalu mahal untuk pengiklanan pemasaran dan tidak perlu untuk bersaing tempat di dalam rak yang terdapat di kedai atau pasaraya pasaraya khususnya.

Peringatan penting untuk di ketahui umum ialah ganjaran berbilang tingkat  yang diperolehi melalui syarikat Jualan Langsung menurut undang undang adalah ganjaran yang datang terutamanya dari jualan produk dan perkhidmatan kepada ramai pelanggan dan pengguna dan bukan dengan tatacara penajaan semata semata. Pelanggan atau pengguna termasuk pengedar bebas itu sendiri yang menggunakan untuk dirinya sendiri atau keluarga pada harga yang bersesuaian dan membeli produk tersebut pada masa yang lazimnya digunakan oleh orang lain.

Antara usaha memberi penjelasan kepada orang awam

Sayangnya, terdapat banyak skim penipuan yang bertopengkan MLM menawarkan peluang MLM tetapi sebenarnya mereka hanyalah skim penajaan semata mata di mana orang ramai harus membuat pelaburan yang besar untuk terlibat, dan menyebabkan mereka yang ditipu ini akan menyalahkan industri MLM di atas ketidakprihatinan mereka itu.

Terdapat ciri ciri biasa untuk syarikat Jualan Langsung yang mengikut undang undang :
  • Kos permulaan untuk melibatkan diri di dalam syarikat Jualan Langsung selalunya adalah rendah.
  • Syarikat Jualan Langsung adalah dinasihatkan untuk tidak mempunyai stok barangan yang berlebihan dan mempunyai pelan untuk memulangkan sebarang barang yang tidak dijual, digunakan, oleh pengedar Jualan Langsung dengan nilai bersih barangan dan dalam tempoh yang sesuai.

Fokus utama syarikat Jualan Langsung adalah menjual produk kepada pelanggan. Syarikat syarikat ini di kenali dan dihormati di atas kualiti produk mereka, sokongan kepada produk dengan jaminan yang memuaskan serta membenarkan barangan mereka dikembalikan oleh pelanggan yang tidak berpuashati dengan produk tersebut dengan nilai kewangan yang sesuai.
Syarikat Jualan Langsung perlu menghindarkan mentafsirkan pendapatan pengedar bebas yang terlibat di dalam pelan dengan berlebih lebihan. Setiap anggaran peluang pendapatan yang dibuat hanyalah perlu berdasarkan dokumen dan fakta.

Kenyataan antara orang yang terkaya di dunia mengenai MLM


Diharap penjelasan ini dapat membantu anda memahami MLM dan merebut peluang yang terbuka luas di depan anda. Persatuan Jualan Langsung Dunia


Hukum Jualan Langsung dari pandangan Islam


Pesanan Anda

Nama:
No Kad Pengenalan :
No Telefon :
Alamat Rumah :
Apakah Pesanan Anda

SEMUA BAYARAN HENDAKLAH DIBUAT DIATAS NAMA AZIZAN BIN ABU BAKAR , AKAUN MAYBANK 5-64342003302.

Email Address:

This online form was provided by Freedback.

Pilihan Anda Bukan Orang Lain

Pilihan Anda Bukan Orang Lain