Peluang terbuka menjadi usahawan tuala wanita

" Kita semua dilahirkan dengan keadaan yang sama, maka dengan itulah sebenarnya peluang untuk berjaya atau tidak adalah sama, tidak kira miskin atau kaya, berpelajaran atau tidak, apa yang penting adakah kita sanggup berubah untuk mencapai apa yang kita idamkan dengan bersungguh sungguh......"
Oleh itu, peluang untuk berjaya di tangan kita semua. Hubungi Nana 019 3401539 , Yaya 019 2625354 atau Liza 013 6073933 untuk langkah seterusnya. Atau hubungi Fikri 012 9711797 untuk terus memulakan pernigaan anda.

Rebut Peluang Terbuka


Biar pernah bergelar kontraktor dan memiliki syarikat sendiri selama 10 tahun, namun arus pasang surut yang tidak menentu hingga mengakibatkan saya kerugian hampir setengah juta ringgit dalam perniagaan kejuruteraan awam dan mekanikal. Tanpa menoleh ke belakang, saya terus mengorak langkah melibatkan diri dalam Perniagaan Tuala Wanita Avail.
“Berpegang kepada motto “Kejayaan bukan satu kebetulan dan kegagalan pasti ada sebabnya” saya tahu, bahawa untuk berjaya, memerlukan komitmen dan daya usaha yang tinggi.
Saya percaya kejayaan tidak akan datang bergolek malah saya berpendapat jika kejayaan diperolehi dengan mudah, kita tidak akan rasa puas dengan kejayaan yang dikecapi. Pendek kata, kejayaan yang disulami dengan kepayahan dan seribu macam cabaran pasti akan memberikan kepuasan dan ‘kemanisan’ dalam hidup.
Bagi saya, setiap kejayaan mesti ada usaha. Tanpa usaha yang kuat, mana mungkin kita mampu mencapai kejayaan. Tidak kira lah dalam apa jua bidang yang kita ceburi mesti lah disusuli dengan semangat dan cita-cita yang tinggi melangit.
Saya sudah puas mengharungi jatuh, bangun dalam perniagaan sebelum ini malah saya juga pernah menjawat jawatan tinggi di beberapa buah syarikat tetapi apabila saya melibatkan diri dengan Avail, saya dapat rasakan perubahan yang amat ketara dalam hidup saya.
Saya pernah mengalami kejatuhan dalam bidang yang saya ceburi sebelum ini dan kemudian mengambil keputusan menyertai Avail, yang mana saya terlebih dahulu membuat kajian sama ada dari segi keberkesanan produk serta strategi pemasaran yang dijalankan Avail.

Tidak Gentar Persaingan
Sewaktu konvension Avail di Jakarta Julai 2010 lalu.


Avail merupakan syarikat multi level marketing pertama yang pernah saya sertai dalam hidup saya. Ternyata tidak salah percaturan saya apabila memilih untuk menyertai dunia perniagaan Avail. Alhamdulillah walau baru setahun setengah menyertai Avail dan secara seriusnya kira-kira lapan bulan yang lalu, pendapatan yang saya perolehi begitu memuaskan malah lebih baik berbanding ketika saya menjadi kontraktor dahulu.
Daripada apa yang saya nampak melalui hasil kajian yang telah saya lakukan, perniagaan tuala wanita Avail ini lebih mudah untuk mendapatkan pelanggan selain pengguna menggunakannya secara berterusan. Realiti pasaran bagi produk tuala wanita ini sememangnya begitu meluas.
Langkah pertama yang perlu diambil selepas menyertai Avail ialah dengan mewar-warkan yang kita memasarkan tuala wanita jenama Avail. Dalam soal ini, tidak perlu timbul perasaan malu. Apa yang pasti, keyakinan dan pengetahun yang mendalam mengenai produk perlu ada dalam diri kita agar pelanggan tertarik dengan produk yang ingin dijual.
Walau pun banyak jenama lain di pasaran tetapi kekuatan Avail ialah pada kualiti produk yang di pasarkan. Maka sebab itu lah saya tidak pernah gentar dengan persaingan walau banyak jenama-jenama tuala wanita di pasaran. Melalui testimoni yang ribuan jumlahnya, sudah pasti tuala wanita Avail terus diyakini keberkesanannya.
Sebenarnya bagi saya persaingan itu satu kebaikan kerana dengan adanya persaingan, baru lah ada daya saing untuk maju ke hadapan. Pendek kata persaingan amat penting agar kita berusaha dengan lebih gigih lagi.

Melalui Millennium Entrepreneur Group (MEG) bersama rakan kongsi En Azman Bidin dan En Mohd Zahir serta rakan rakan niaga yang lain, banyak program yang telah dijalankan dan dirancang bagi menarik lebih ramai pelanggan. Salah satunya ialah kempen kesedaran awal remaja yang diadakan di sekolah-sekolah. Melalui kempen ini, remaja-remaja perempuan dididik tentang pentingnya kesedaran kanser serviks dan barah payudara


Sesiapa sahaja boleh sertai Avail.
Keistimewaan Avail ialah ia membuka peluang kepada sesiapa sahaja yang ingin menceburi bidang perniagaan ini tanpa mengira bangsa, pangkat mahu pun kelulusan asalkan mereka bersedia dan sanggup menerima cabaran, perubahan dalam hidup serta sanggup belajar untuk memajukan diri.Dahulu pandangan saya tentang MLM memang berbeza tetapi kini saya akui bahawa bidang perniagaan MLM jika diusahakan dengan bersungguh-sungguh pasti hasil yang dituai cukup lumayan. Sungguh, amat berbaloi sekali saya menyertai Avail. Asalkan kita rajin, sudah tentu pendapatannya lumayan. Dengan modal permulaan sebanyak RM1,875 (VIP), kita akan mendapat keuntungan runcit melebihi 70% dan modal RM6,450 (SVVIP) keuntungan runcit melebihi 110%.
Bagi mereka yang ingin menambah pendapatan pula seperti suri rumah tangga, mereka yang bergaji rendah serta lulusan institusi pengajian tinggi, perniagaan tuala wanita Avail ini lah jalan keluar untuk anda mendapatkan pendapatan.MEG sememangnya sedang melatih pelajar pelajar praktikal & juga graduan menganggur untuk melibatkan diri dengan Avail, malah ada yg bila tamat pelajaran di ipt, tidak perlu bersusah payah mencari kerja kerana telah pun ada pendapatan yg melebihi gaji graduan yang telah lama bekerja sesuai dengan saranan kerajaan untuk melahirkan 5% usahawan setahun dari graduan graduan tersebut.
Adat dalam perniagaan, sudah tentu ada cabaran dan dugaan yang mendatang tetapi bagi saya, cabaran-cabaran ini ibarat asam garam dalam perniagaan. Kita perlu banyak bersabar ibarat kita menanam pokok. Keuntungan tidak akan datang sekelip mata. Oleh sebab itu lah kita perlu belajar berniaga secara runcit terlebih dahulu dan kemudian baru lah ‘network’ akan datang sendiri.
Dalam perniagaan juga, kita perlu sentiasa ada target dan perancangan jangka panjang. Saya mensasarkan untuk mencapai tahap Diamond Manager pada tahun ini dan pada tahun hadapan pula target saya ialah untuk mencapai tahap Crown Manager.
Bagi saya, mereka yang melibatkan diri dalam dunia perniagaan ialah orang yang sukakan cabaran. Kalau berniaga tiada cabaran, itu bukan berniaga namanya sebab ia tidak akan meninggalkan kepuasan pada diri sendiri. Ibaratnya cabaran dan dugaan ini seperti perencah dalam sesebuah perniagaan.

Pesanan Anda

Nama:
No Kad Pengenalan :
No Telefon :
Alamat Rumah :
Apakah Pesanan Anda

SEMUA BAYARAN HENDAKLAH DIBUAT DIATAS NAMA AZIZAN BIN ABU BAKAR , AKAUN MAYBANK 5-64342003302.

Email Address:

This online form was provided by Freedback.

Pilihan Anda Bukan Orang Lain

Pilihan Anda Bukan Orang Lain